Idag är organisationer i en snabb utveckling för att digitalisera sina processer vilket har lett till ökade investeringar inom teknik och mjukvaruutveckling. Verksamheter söker nu efter kostnadseffektiva verktyg som kommer att underlätta digitaliseringsprocessen samtidigt som de förenklar sina anställdas vardag. Hur kan organisationer bygga och implementera programvara snabbt? Svaret är lågkodsplattformar (på engelska low-code platforms eller low-code development platforms).
En global undersökning "indikerade att lågkodutveckling är mellan 40 och 60 procent snabbare än traditionell utveckling." Dessa plattformar hjälper till att minska bördan på IT-team genom att låta användare i verksamheten bygga appar på egen hand.
Vad är lågkodsplattformar?
Lågkodsplattformar är användarvänliga verktyg som erbjuder ett alternativ till traditionell apputveckling och förenklar utvecklingsprocessen avsevärt. Med hjälp av dessa plattformar kan företag skapa och lansera programvaruapplikationer snabbt och utan att överbelasta sina IT-team.
Den globala lågkodsplattformsmarknaden omsatte 10,3 miljarder dollar 2019. Fram till 2030 förväntas den växa till otroliga 187,0 miljarder dollar. Denna prognos indikerar att företag långsamt men säkert övergår från äldre programvara till lågkodsplattformar för sina affärsprocesser. Eftersom lågkod tillåter både professionella utvecklare och affärsanvändare att enkelt skapa appar med hjälp av drag-and-drop-element och lite programmering blir det den föredragna lösningen för att skapa appar.
Nu är det dags för företag att säga adjö till omfattande programmering och välkomna accelererad apputveckling med hjälp av lågkodsplattformar. Låt oss nu gå in på hur dessa plattformar kan användas i organisationer.
Användningsområden för lågkodsplattformar
Här är vad lågkodsplattformar kan användas till:
- Rapid application development (RAD)
- Medborgarutveckling
- Processautomatisering
- Integration av äldre system
- Utveckling av mobilappar
- Kundrelaterade applikationer
- Datavisualisering och analys
- Integration av tredjepartsapplikationer
- Anpassade företagsapplikationer
- Effektivisera arbetsflöden
Lågkodsplattformar erbjuder banbrytande funktioner för din organisation och det är dags att lära sig hur du väljer det bästa alternativet för din organisation.
Faktorer som hjälper dig att välja den bästa lågkodsplattformen för din organisation
Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga innan du köper en lågkodsplattform.
1. Utvärdera användningsområdet och funktionerna
Lågkodsplattformen du bestämmer dig för att köpa för din organisation bör hjälpa till att påskynda dina app-utvecklingsprocesser. Den bör främst vara anpassad för lösningar specifika för din bransch. Du kanske vill bygga appar för ditt tillverkningsföretag, automatisera processer för ditt utbildningsinstitut, effektivisera verksamheten för ditt logistikföretag eller digitalisera din hälsoorganisation.
När du har avgjort om plattformen är lämplig för apputveckling inom din bransch är nästa steg att utvärdera dess funktioner. Den bör uppfylla alla dina krav, som att bygga mobilappar, automatisera arbetsflöden, visualisera data och mer. Genom att utvärdera dess funktioner kan du upptäcka plattformens styrkor och svagheter, samt dess potential.
2. Ha koll på skalbarheten
Nästa faktor att överväga är om plattformen är skalbar. När organisationer växer över tid bör lågkodsplattformen kunna hantera fler användare och datavolymer utan att kompromissa med prestanda.
3. Säkerställ säkerheten
Se till att plattformen har funktioner för konfigurering av auktorisering, autentisering och datakryptering samt uppfyller branschstandarder för efterlevnad.
4. Utvärdera prestanda och hastighet
Under testperioden är det viktigt att kontrollera lågkodsplattformens prestanda och hastighet. När plattformen hanterar din data är det nödvändigt att säkerställa att den har hög belastningskapacitet.
5. Sök efter utbildning och resurser
Se till att plattformen du väljer ger dig användarutbildning samt en databas med hjälpdokument. Plattformen bör erbjuda tillräckligt med resursmaterial och stöd för självlärande.
6. Bedöm integrationsförmåga
Ta reda på om lågkodsplattformen kan integreras med dina befintliga system, molntjänster, API:er och tredjepartsappar. En smidig integration med din befintliga infrastruktur kommer att spara tid och besvär under utvecklingsprocessen.
Om din organisation använder eller planerar att utveckla ML- eller IoT-datamodeller, se till att detta är möjligt i den lågkodsplattform du väljer.
7. Granska kostnader och licensiering
Sist men inte minst är det viktigt att förstå plattformens prissättning och licensiering. Varje plattform följer olika prissättningsstrategier. De kan ta betalt för funktioner, antal användare, utvecklingsnivå och så vidare. När du utvärderar dina alternativ bör du välja den bästa lösningen för din organisation.
Genom att ta hänsyn till ovanstående faktorer kan du välja en lågkodsplattform som hjälper din organisation att nå sina mål. Börja bygga appar för ditt organisation med hjälp av vår lågkodsplattform AppCreator. Denna plattform gör det möjligt för dig att bygga anpassade appar och lansera dem on-premises. Dess oändliga möjligheter kommer att hjälpa dig med workflow automatisering, snabba upp utvecklingenstakten (RAD), mobilapputveckling, datavisualisering och mycket mer.
Ta kontrakt med mig eller någon av mina kollegor om du vill veta mer om hur du kan använda vår lågkodsplattform.