NIS2: Så stärker du din cybersäkerhet och framtidssäkrar IAM-infrastrukturen
Steg för NIS2-efterlevnad och skydd av din IAM-infrastruktur
Behovet av en högre nivå av cybersäkerhet i hela EU är en brådskande fråga som har lett fram till NIS2. Nätverks- och informationssystemdirektivet syftar till att få organisationer inom unionen att anta bättre säkerhetsåtgärder, riskhantering och riskmedvetenhet. Detta påverkar organisationer som identifierats som väsentliga eller kritiska, men även deras affärspartners och leveranskedja.
Varför du ska se webinaret:
- Den allmänna effekten av NIS2-direktivet
- Var ska man börja för att säkerställa NIS2-efterlevnad
- Hur organisationer kan använda NIS2 för att framtidssäkra sin IAM-infrastruktur
Vad är NIS2-direktivet?
Network and Information Security (NIS) direktivet inrättades av Europeiska unionen 2016 och utvecklades som svar på flera högprofilerade och skadliga cyberattacker. NIS2 syftar till att stärka säkerhetskraven, effektivisera rapporteringsskyldigheterna och genomdriva strängare tillsynsåtgärder.
Det uppdaterade NIS2-direktivet är utformat för att bättre skydda kritiska enheter från sårbarheter i försörjningskedjan, ransomware-attacker och andra cyberhot. Alla EU:s medlemsstater är skyldiga att införliva NIS2-direktivet i sina nationella reglementen och i Sverige ingår NIS2 i Cybersäkerhetslagen som planeras börja gälla i början av 2025.
Varför NIS2 regelefterlevnad är viktigt
NIS2-direktivet syftar till att förbättra säkerheten och motståndskraften hos nätverks- och informationssystem i hela EU. Förordningen understryker vikten av att ha ett heltäckande säkerhetsramverk, däribland skydd av privilegierade konton och åtkomst, som ofta är mål för cyberangripare.
Underlåtenhet att följa NIS2 kan resultera i stränga straff, inklusive betydande böter och skada för organisationens rykte. Direktivet ställer högre krav på cybersäkerhet och incidenthantering, vilket gör att insatserna nu är större än någonsin.
Har du en fråga?
Har du en fråga kan du starta chatten eller använda vår kontaktsida så hjälper vi dig.
Se webinaret